Die Hard 5 på hjemmekino – premiere 26. juni

Endelig er det tid for å finne ut om ikke Die Hard 5 egentlig er en mye større opplevelse enn Kristiansand Kino kan by på. Elkjøp serverer filmen i beste Bluray-kvalitet til kun kr. 95,- og det er ca. 50% billigere enn en tur på Kino. Hvis man bare ser den én gang – på premieredagen. En underholdningsfilm av dette kaliberet er det rimelig å anta vil snurre i hjemmekinoen minst 3-4 ganger til – i løpet av dette året. Die Hard 5 oppleves virkelig som en Berg- og Dalbane, men ikke av den “norske” varianten. Mer på nivå med amerikanske “Kraken”.

Uansett – biljakten gjennom sentrum er allerede omdiskutert og debatten i gang fordi mange opplever lydsporet som kjipt. Her har vi pansrede kjøretøy som baner seg vei både gjennom og på alt av andre kjøretøy som står parkert langs ruten og det bør sparke godt i fra seg gjennom lydsporet i kjent Die Hard stil.  Det gjør det!

We cannot display this gallery

Hvis du har et hjemmekinosystem – på linje med lydopplevelsen i en norsk kino som er oppgradert til nyeste nivå med Dolby Atmos – vil du ikke oppleve samsvar mellom det du ser på lerretet og opplever fra lydsporet. Et sted på veien ned i bassområdet – på vei til dypbassen – er det liksom ikke noe som skjer….som eks. her:

Chapter 9

Chapter 16

 

Den som har et kalibrert hjemmekinosystem vil i løpet av filmens første minutter begynne og trekke på smilebåndet, senke skuldrene og innta action-modus i go’stolen – for dette blir en heftig opplevelse!